De overleden Applebaas Steve Jobs vond dat Android nogal sterk leentjebuur speelde bij het besturingssysteem iOS voor de iPad en de iPhone. Hij zou geen rechtszaken met Google en partners in der minne regelen. Steve Jobs haatte Android van Google echt. Dat nieuws is een van de details uit de biografie die Walter Isaacson schrijft […]

Advertentie

De overleden Applebaas Steve Jobs vond dat Android nogal sterk leentjebuur speelde bij het besturingssysteem iOS voor de iPad en de iPhone. Hij zou geen rechtszaken met Google en partners in der minne regelen.

Steve Jobs haatte Android van Google echt. Dat nieuws is een van de details uit de biografie die Walter Isaacson schrijft over de man. Dat boek komt maandag uit in de VS en bevat nog wel meer spraakmakende feiten, zoals de beslissing van de Applebaas om geen operatie te ondergaan om zijn kanker te behandelen.

Kernoorlog
Steve Jobs voelde zich verraden door Eric Schmidt, de topman van Google die ook in de raad van bestuur bij Apple zat. Bij het uitbrengen van Android is Schmidt afgetreden bij Apple.

In het boek wordt duidelijk dat Jobs niet veel goeds kon zeggen over het concurrerende mobiele besturingssysteem: “Ik zal mijn laatste adem eraan opofferen en elke cent van de 40 miljoen die Apple op de bank heeft om dit onrecht ongedaan te maken. Ik ga Android kapotmaken omdat het een gestolen product is. Ik ben bereid hier een kernoorlog om te ontketenen.”

Dat maakt meteen duidelijk waar de motivatie van Apple vandaan komt om gigantische juridische patentgevechten aan te gaan met smartphonemakers zoals HTC en Samsung.