De overname van internetbeldienst Skype door Microsoft is afgerond. Dat heeft de softwaregigant vrijdag bekendgemaakt. Vorige week gaf de Europese Unie toestemming voor de overname, waarmee de laatste horde was weggenomen. De overname werd in mei al aangekondigd. Microsoft heeft 8,5 miljard dollar (6,1 miljard euro) betaald. Dat maakt het de grootste overname in de […]

Advertentie

De overname van internetbeldienst Skype door Microsoft is afgerond. Dat heeft de softwaregigant vrijdag bekendgemaakt.

Vorige week gaf de Europese Unie toestemming voor de overname, waarmee de laatste horde was weggenomen. De overname werd in mei al aangekondigd. Microsoft heeft 8,5 miljard dollar (6,1 miljard euro) betaald. Dat maakt het de grootste overname in de 36-jarige historie van het bedrijf.

Met de aankoop van Skype probeert Microsoft een grotere speler te worden op internet en de steeds belangrijkere markt voor smartphones. Maandelijks maken ongeveer 170 miljoen mensen gebruik van Skype.

In 2010 werd 207 miljard minuten ’gebeld’ met de dienst, waarvan de meeste minuten gratis. Iets meer dan een procent van de gebruikers betaalde voor de diensten die Skype aanbiedt.

Advertentie