Nieuws

VS wil meer tijd voor deal Google-Motorola

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil meer tijd en informatie om de overname van Motorola Mobility door Google te beoordelen.

Google nam half augustus Motorola Mobility over. Dat is de mobiele afdeling van het telecombedrijf. Overnames in dezelfde sector, zeker van die omvang, moeten goedgekeurd worden door de overheid om te voorkomen dat er oneerlijk concurrentievoordeel ontstaat.

De zoekgigant meldt nu zelf dat hij gisteren een zogenaamd second request heeft ontvangen. Dat betekent dat het justitiedepartement meer informatie vraagt om de overname te onderzoeken. Ook betekent het dat de overname nog niet meteen wordt goedgekeurd.

[related_article id=”158901″]

Niets aan de hand
In een blogpost zegt Googles senior vicepresident Dennis Woodside dat hij zo’n second request had verwacht en dat het zelfs routine is bij het bedrijf. Maar volgens Google is er geen vuiltje aan de lucht.

“We hebben er vertrouwen in dat het justitiedepartement zal concluderen dat het snelgroeiende mobiele ecosysteem zeer concurrerend zal blijven na deze deal. We werken nauw samen met hen terwijl ze de overname bestuderen”, aldus Woodside.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business