Belgacom-topman Didier Bellens heeft aan alle personeelsleden van Belgacom een e-mail gestuurd waarin hij hun inzet prijst en hen oproept om de rangen te sluiten. In de interne mail, die uitlekte naar De Tijd, zegt Bellens dat hij de draagwijdte van de recente gebeurtenissen heeft onderschat. Dat is een verwijzing naar de heisa over de […]

Advertentie

Belgacom-topman Didier Bellens heeft aan alle personeelsleden van Belgacom een e-mail gestuurd waarin hij hun inzet prijst en hen oproept om de rangen te sluiten.

In de interne mail, die uitlekte naar De Tijd, zegt Bellens dat hij de draagwijdte van de recente gebeurtenissen heeft onderschat. Dat is een verwijzing naar de heisa over de al-dan-niet-herbenoeming van zijn omstreden assistente Concetta Fagard.

De vrouw moest vertrekken na beschuldigingen van pestgedrag, werd daarna door Bellens toch weer in dienst genomen, maar moest dan toch opstappen na een zwaar conflict tussen Bellens en zijn raad van bestuur.

Autoritair
De affaire was voor tal van Belgacom-personeelsleden een aanleiding om hun ongenoegen te uiten over het gebrek aan respect en de autoritaire stijl van Bellens. De topman probeert met zijn mail nu aan damagecontrol te doen.

De mail komt uitgerekend op de dag dat bekend werd dat opnieuw een hoog kaderlid van Belgacom vertrekt uit ongenoegen met de lijn van Bellens. Het gaat om juridisch directeur Saskia Mermans.

In zijn mail noemt Bellens het personeel de "beste ambassadeurs" van het bedrijf en looft hij hun inzet en motivatie.