De bestuursraad van Hewlett-Packard heeft samengezeten om een ontslag van algemeen directeur Leo Apotheker te overwegen. Maar een beslissing is er nog niet gevallen. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal kwam op basis van eigen bronnen te weten dat er nog niets beslist is. Er is een hardnekkig gerucht dat de raad van bestuur Apotheker […]

Advertentie

De bestuursraad van Hewlett-Packard heeft samengezeten om een ontslag van algemeen directeur Leo Apotheker te overwegen. Maar een beslissing is er nog niet gevallen.

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal kwam op basis van eigen bronnen te weten dat er nog niets beslist is. Er is een hardnekkig gerucht dat de raad van bestuur Apotheker aan de deur wil zetten en laten vervangen door voormalig eBay-topvrouw Meg Whitman. Zij werd in januari lid van de raad van bestuur bij HP. Het IT-bedrijf zelf geeft geen commentaar aan onze collega’s van CNet.

Focus verlegd
Apotheker, voormalig CEO bij de Duitse softwaregigant SAP, kwam in november 2010 aan het roer te staan. Hij volgde daarbij Mark Hurd op, die moest aftreden na klachten over seksuele intimidatie en gesjoemel met onkostennota’s.

In zijn jaar bij HP heeft Apotheker de focus van het bedrijf verlegd naar onder meer clouddiensten en software. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf zijn TouchPad-tablet meteen na de lancering heeft geschrapt en nu overweegt om zijn pc-afdeling af te stoten.

Maar in dat jaar maakte de topman geen goede indruk op zijn investeerders. De verkoopvooruitzichten werden een aantal keer negatief bijgesteld en de aandelenkoers is gezakt. Toen de eerste berichten opdoken over een vertrekplan voor Apotheker, ging de koers weer omhoog.


Geen velden gevonden.