Nieuws

Diginotar is failliet

De Nederlandse rechtbank in Haarlem heeft certificatenbedrijf Diginotar bankroet verklaard. Moederbedrijf Vasco heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Vasco vroeg gisteren het vrijwillig faillissement aan van zijn Nederlandse dochter Diginotar. Die laatste werd afgelopen zomer gehackt met ernstige gevolgen. Er werden valse certificaten aangemaakt en alles wees erop dat deze werden misbruikt om het internetverkeer van mensen in Iran af te luisteren.

De rechtbank heeft intussen een rechter en curator aangesteld. Zij moeten met onmiddellijke ingang de zaken van Diginotar afhandelen tijdens het failissementsproces.

[related_article id=”161920″]

Vasco’s algemeen directeur T. Kendall Hunt spreekt in een mededeling van een jammerlijke zaak, net zoals de omstandigheden [de hack, red.] die het failissement veroorzaakten. “We willen onze klanten en investeerders eraan herinneren dat het incident bij Diginotar geen impact heeft om de authenticatietechnologie van Vasco”, klinkt het.

Momenteel zal er een oplossing worden gezocht voor klanten en werknemers van het bedrijf. Vasco belooft ook te blijven meewerken met de Nederlandse overheid om de dader(s) van de inbraak op te sporen.

Geen certificaten
Jan Valcke, operationeel directeur en voorzitter van Vasco, zegt in dezelfde mededeling dat zijn bedrijf in de nabije toekomst geen intentie heeft om opnieuw in de certificatenbusiness te stappen. Het bedrijf nam het Nederlandse Diginotar begin 2010 over.

Wel zijn er plannen om bepaalde technologie van Diginotar te integreren in het moederbedrijf.

Vasco specialiseert zich in beveiliging. Het bedrijf is vooral bekend van zijn Digipass, die internationaal door meerdere banken wordt gebruikt voor internetbankieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business