Van alle computermerken scoort Apple het best in klantentevredenheid. Het is al het achtste jaar op rij dat het bedrijf met die eer gaat lopen. De conclusie is afkomstig van de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Die analyseert hoe consumenten tegenover verschillende elektronicamerken staan. Bij de computers zijn de Macs het populairst met een score […]

Advertentie

Van alle computermerken scoort Apple het best in klantentevredenheid. Het is al het achtste jaar op rij dat het bedrijf met die eer gaat lopen.

De conclusie is afkomstig van de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Die analyseert hoe consumenten tegenover verschillende elektronicamerken staan. Bij de computers zijn de Macs het populairst met een score van 87 op 100.

Die score is één procent hoger dan vorig jaar en achttien procent hoger dan het absolute dieptepunt van Apple in 1998.

ACSI zegt dat het voor zijn onderzoek elk jaar zo’n zeventigduizend Amerikanen ondervraagt. De organisatie peilt onder meer naar geschatte kwaliteit, verwachtingen van de klant en geschatte waarde. Ook de trouwheid en klachten van klanten tellen mee in de index.

Op de tweede plaats staat HP met 78 punten, één punt/procent hoger dan vorig jaar. Dell en Acer staan op de derde plaats met een score van 77. Gemiddeld bedraagt de score van de pc-industrie 78.

Advertentie