Nieuws

Groupon wacht met beursgang

Kortingsgigant Groupon wil zijn beursgang uitstellen. De reden is het onstabiele beursklimaat op dit moment.

Officieel is er nog niets bekend, maar bronnen van de Wall Street Journal dicht bij het bedrijf zeggen dat het bedrijf zijn IPO, of beursgang, wil uitstellen. Van afstel zou geen sprake zijn. Groupon specialiseert zich in online-groepsaankopen. Het zou binnenkort op zoek gaan naar investeerders.

Die roadshow voor investeerders is volgens de bron van WSJ geschrapt. De reden dat Groupon zich inhoudt, ligt bij de beurs zelf. Die schommelt op dit moment te sterk, wat het voor een jong bedrijf (2,5 jaar) als Groupon te riskant maakt.

Kritiek
Volgens de bron werd het bedrijf vorige week ook op de vingers getikt door de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond. Algemeen directeur Andrew Mason zou in een nota aan werknemers het bedrijf hebben opgehemeld en de kritiek op het bedrijf hebben weggewuifd.

Groupon heeft hoge marketingkosten en is nog steeds verlieslatend, waardoor het kritiek krijgt in financiele media. Maar in de periode voor een beursgang mag het bedrijf geen publieke verklaringen doen over de financiële toestand van het bedrijf.

Toch zou alleen de twijfelachtige beurs de reden zijn dat de beursgang wordt vertraagd, aldus de bron van de Amerikaanse zakenkrant. Zowel Groupon als de SEC geeft geen commentaar aan de Wall Street Journal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business