Samsung beweert de pc-afdeling van HP niet over te willen nemen, maar heeft volgens geruchten wel interesse in het besturingssysteem WebOS. Twee weken geleden verbaasde Hewlett-Packard, de grootste pc-verkoper ter wereld, vriend en vijand door te stellen dat het zijn pc-afdeling wil afstoten of verkopen. En door zijn Touchpad-tablet en smartphones met het van Palm […]

Advertentie

Samsung beweert de pc-afdeling van HP niet over te willen nemen, maar heeft volgens geruchten wel interesse in het besturingssysteem WebOS.

Twee weken geleden verbaasde Hewlett-Packard, de grootste pc-verkoper ter wereld, vriend en vijand door te stellen dat het zijn pc-afdeling wil afstoten of verkopen. En door zijn Touchpad-tablet en smartphones met het van Palm overgekochte besturingssysteem WebOS dood te verklaren.

Ex-topman HP ingelijfd
Volgens bronnen van het Taiwanese vakblad Digitimes heeft Samsung de voormalige vicepresident marketing van HP’s pc-tak, Raymond Wah, in dienst genomen en aangesteld als hoofd verkoop van de eigen computerafdeling. Samsung produceert voornamelijk laptops.

Digitimes meent ook te weten dat Samsung interesse heeft in het besturingssysteem WebOS, dat een onzekere toekomst heeft nu HP de Touchpad en zijn WebOS-smartphones heeft afgevoerd.

Bada
Hoewel Samsung met Bada al een eigen besturingssysteem heeft, zou de recente overname van Motorola door Google volgens de bronnen van Digitimes een motivatie voor de Zuid-Koreanen kunnen zijn om WebOS over te kopen.

In de zoektocht naar een overnemer voor de pc-afdeling van HP werd naar Samsung gekeken. De Zuid-Koreanen ontkenden echter interesse te hebben: HP’s computerdivisie is voor hen te groot.