Nieuws

Steve Jobs stopt als baas Apple

Na een indrukwekkende veertien jaar als leidende kracht neemt Steve Jobs ontslag als CEO van Apple. Het nieuws komt niet geheel onverwacht, maar is toch een bang moment voor het invloedrijkste IT-bedrijf ter wereld.

Zijn vervanger wordt zoals verwacht Tim Cook, de man die samen met Jobs Apple stroomlijnde tot een zeer efficiënt bedrijf. Hij was tot op heden chief operating officer, degene die Apple dagelijks leidt. Cook verving Jobs als deze laatste om gezondheidsredenen vrij nam.

Jobs verdwijnt niet volledig uit beeld. Hij blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur. "Ik heb altijd gezegd dat als er een dag komt dat ik niet langer mijn verplichtingen en verwachtingen als CEO van Apple kan nakomen, ik de eerste zou zijn om jullie in te lichten", schrijft Jobs in een brief naar de bestuurders van Apple. "Spijtig genoeg is die dag er gekomen."

[related_article id=”158256″]

Waarom exact Jobs nu stopt is niet bekend. Sinds januari 2011 was hij echter op ziekteverlof, al bleef hij nog betrokken bij Apple en bleef hij de bekende productlanceringen keynotegewijs voorstellen. Zo was Jobs present in maart voor de lancering van de iPad 2. In 2004 en 2009 moest hij al eens eerder om gezondheidsredenen vrij nemen, eerst om kanker te bestrijden, later om een levertransplantatie te ondergaan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business