Nieuws

Bouwplannen Apples ruimteschip onthuld

Steve Jobs kondigde in juni aan dat de kantoorgebouwen van Apple, momenteel het waardevolste bedrijf ter wereld, uit hun voegen barsten. Nu heeft architectenbureau Fosters + Partners de plannen voor het nieuwe kantoorgebouw onthuld.

Het eerste beeld van het gebouw, dat wordt opgetrokken in de Californische stad Cupertino en de nieuwe werkplek wordt voor zo’n 13.000 mensen, toonde al aan dat het om een perfect geronde ring gaat, waar zowel rondom als binnenin duizenden bomen worden geplant. Steve Jobs grapte bij de presentatie dat het lijkt alsof er een ruimteschip is geland.

De gevels van de ring, die ongeveer 26 hectare grond inneemt, zijn volledig van glas, met op elke verdiepingsrand een uitkragende witte zonwering. Het gebouw wordt vier verdiepen hoog, met onder de grond nog eens vier parkingniveaus. De ringvorm zou niet alleen de beveiliging vereenvoudigen, maar ook interne circulatie optimaliseren.

[related_article id=”158256″]

Eigen energiecentrale
Naast kantoren en onderzoeksruimtes komt er in de ring ook een auditorium met duizend zitplaatsen en een fitnesscentrum voor de werknemers. Een eigen energiecentrale moet voor de stroomvoorziening zorgen.

De werken zouden volgend jaar van start gaan, zodat de nieuwe campus in 2015 in gebruik kan worden genomen. Het Britse architectenbureau van Norman Foster bouwde onder meer de Millenium Bridge en de Swiss Re-toren in Londen.

Alle plannen vind je terug op de website van de gemeente Cupertino.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business