Samsung verkoopt meer smartphones dan Nokia

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft een sterk kwartaal achter de rug. Het verscheepte zes keer zoveel smartphones als in dezelfde periode in 2010.

Exacte verkoopcijfers geeft Samsung niet vrij in zijn kwartaaloverzicht (pdf). Maar het meldt wel dat het in vergelijking met het vorige kwartaal 15 tot 20 procent meer smartphones heeft gesleten. Volgens marktonderzoeker Strategy Analytics verkocht Samsung 19,2 miljoen slimme telefoons.

Al 5 miljoen exemplaren Galaxy S II verkocht
Tijdens hetzelfde kwartaal van 2010 werden er maar 3,1 miljoen Samsung-smartphones verkocht. Vooral de Galaxy S-lijn doet het goed. Het nieuwste model, de Galaxy S II, ging in de 85 dagen na zijn lancering al 5 miljoen keer over de toonbank. En dat terwijl het model in de Verenigde Staten nog niet op de markt is.

Apple deed het afgelopen kwartaal nog beter met 20,3 miljoen verkochte iPhones. Nokia zet zijn dalende lijn verder. Het verkocht de voorbije drie maanden 16,7 miljoen smartphones, terwijl dat er een jaar eerder nog 23,8 miljoen waren. De Finnen moeten nu Apple en Samsung voor zich dulden wat het marktaandeel betreft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business