Microsoft schuift nog eens 100 miljoen naar Suse

De Suse-afdeling van Attachmate heeft Microsoft overtuigd om nog eens 100 miljoen dollar cash te investeren in de Suse Linux Enterprise Server.

Suse Linux is de tweede belangrijkste distributie van het besturingssysteem. Grote rivaal is Red Hat.

Microsoft heeft al sinds 2006 de keuze gemaakt om Suse Linux als favoriete Linuxdistributie te promoten. Toen heeft het voor 240 miljoen dollar zeventigduizend serverlicenties van Suse gekocht van het toenmalige Novell (nu in handen van Attachmate) om deze te herverdelen.

Microsoft werkt ook hard aan de interoperabiliteit tussen Suse Linux en Windows. Zo doet het bedrijf flink wat moeite om de hypervisors Hyper-V van zichzelf en Xen van Linux op elkaar af te stemmen.

Weer licentiedeal
De 100 miljoen dollar cash van deze overeenkomst is alweer bedoeld om Suse-licenties te kopen, en ze aan klanten verder te verkopen.

Tot nog toe heeft de samenwerking tussen Microsoft en de Suse-eigenaars Novell en Attachmate zo’n 725 klanten bediend. Daar zijn bedrijven tussen die werken in productie, olie, gezondheidszorg en financiën. Door de deal hebben ook hardwaremakers zoals Dell het makkelijker gehad om Suse op hun machines te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business