Nieuws

Office en Xbox bezorgen Microsoft winst

Microsoft heeft er financieel gezien een recordjaar opzitten. Sterkhouders zijn Office, de serversoftware en de Xbox.

De omzet van boekjaar 2010/2011 is 69,94 miljard dollar; 12 procent meer dan vorig jaar. De winst stijgt met 23 procent naar 23,15 miljard dollar. Het vierde kwartaal was goed voor 17,37 miljard dollar omzet; acht procent meer dan het jaar ervoor.

De goede resultaten heeft Microsoft vooral te danken aan de kantoorsuite Office. Die kreeg af te rekenen met concurrentie van clouddiensten zoals Google Apps. Toch hield Office stand en bezorgde het de zakelijke afdeling van het bedrijf een goed vierde kwartaal. Ook de afdeling van de serversoftware groeide stevig door.

[related_article id=”161452″]

Consumenten
Met Windows gaag het minder goed. De inkomsten uit het besturingssysteem vielen met één procent terug tot 4,7 miljard. De grote boosdoener hier is de verminderde verkoop van consumentenpc’s. Die vertraagde met twee procent in het afgelopen kwartaal.

De consumentenmarkt laat het wel wat afweten in de pc-verkoop, maar de verkoop van spelconsoles gaat nog goed. De omzet uit de Xbox steeg met 30 procent tot 1,5 miljard in het afgelopen kwartaal. De Xbox verkocht in twaalf van de laatste dertien maanden beter dan eender welke concurrent.

De IT-sector deed het goed het voorbije kwartaal. Met uitzondering van Yahoo verpulverden eerder deze week IBM, Intel en vooral Apple alle verwachtingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business