Angry Birds aangeklaagd voor patentschending

Lodsys, een bedrijf dat eerder dit jaar bedrijven aanklaagde voor patentschending, breidt zijn zaak nu uit naar Rovio, de makers van Angry Birds.

De uitbreiding van de rechtszaak werd opgemerkt door de blog FOSS Patents en betrekt naast Rovio onder meer Electronic Arts (EA), Atari, Square Enix en Take-Two Interactive. In totaal zijn er nu elf bedrijven beticht van patentschending.

Lodsys zegt dat de beklaagden patenten schenden met hun games op Apples iOS-platform. Enkel Rovio wordt ook aangeklaagd voor zijn games op Android.

[related_article id=”158256″]

Het bedrijf is een zogenaamde non-practicing entity (NPA), wat zoveel wil zeggen als een bedrijf dat geen echte activiteiten heeft, maar dat zich vooral concentreert op het verdedigen van patenten die het in zijn bezit heeft. Het bedrijf begon in februari met rechtszaken rond printtechnologie tegen onder meer Samsung, Brother, Canon, Lenovo en anderen. Sinds mei richt het bedrijf zich op ontwikkelaars van mobiele toepassingen.

Apple springt bij
Interessant detail: in mei stak Apple de ontwikkelaars al een hart onder de riem door te zeggen dat het een patent heeft op aankopen die in een applicatie gebeuren - een van de patenten die ter discussie staan.

Apple voegde daaraan toe dat de licentie sowieso is uitgebreid naar alle ontwikkelaars op het iOS platform. Daardoor zou Lodsys volgens Apple geen grond hebben voor zijn klachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business