Google springt HTC bij

Google-voorzitter Eric Schmidt zegt dat zijn bedrijf HTC zal steunen in het patentgevecht met concurrent Apple.

Schmidt deed zijn uitspraken op een conferentie in Tokyo waarbij hij duidelijk maakte dat HTC uiteindelijk zal overwinnen in de zaak. Helemaal verwonderlijk is dat standpunt niet, want HTC is een van de belangrijkste makers van Androidtelefoons en sommige patenten die Apple opeist hebben betrekking op Android.

“We hebben een explosieve groei van het aantal Androidtoestellen gezien, en omwille van ons succes reageren tegenstanders met rechtszaken omdat ze niet kunnen antwoorden met innovatie”, zegt Schmidt. “Ik maak me er niet te veel zorgen over.”

[related_article id=”158901″]

Op de vraag of de steun aan HTC ook financiële bijdragen bevat blijft Schmidt vaag. “We gaan er voor zorgen dat ze niet zullen verliezen”, klinkt het.

Patentruzie
Vorige week raakte bekend dat Apple een patentrechtszaak van HTC won voor de Amerikaanse Handelscommissie (ITC). Apple beweerde dat de Taiwanese smartphonemaker tien patenten van het bedrijf schond. Later in het proces bleven daar vier patenten van over. De rechter besliste dat HTC in twee gevallen een patent van Apple had geschonden, al gaat het nog niet om een definitieve uitspraak.

Als de ITC zijn uitspraak bevestigt dan kan het zijn dat HTC smartphones niet langer verkocht mogen worden in de VS. Maar omdat de twee patenten belangrijk zijn voor Android, kan het ook gevolgen hebben voor andere telefoonmakers. Wat deels verklaart waarom Google, eigenaar van Android, HTC maar al te graag wil bijspringen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business