Apple weigerde vorig jaar een iPhone-applicatie van een student, maar stelde deze week exact dezelfde functie voor in iOS. Het gaat om Wi-Fi Sync, waarmee gebruikers draadloos hun iTunesbibliotheek kunnen synchroniseren. De applicatie, ontwikkeld door Greg Hughes, werd al snel geweigerd in de App Store van Apple. Volgens The Register is de applicatie echter al ruim een […]

Advertentie

Apple weigerde vorig jaar een iPhone-applicatie van een student, maar stelde deze week exact dezelfde functie voor in iOS.

Het gaat om Wi-Fi Sync, waarmee gebruikers draadloos hun iTunesbibliotheek kunnen synchroniseren. De applicatie, ontwikkeld door Greg Hughes, werd al snel geweigerd in de App Store van Apple. Volgens The Register is de applicatie echter al ruim een jaar te koop in de Cydia store, een officieuze applicatiewinkel voor gehackte iPhones (en geweigerde applicaties).

Maar maandag stelde Apple de functie voor met exact dezelfde naam en bijna hetzelfde logo (twee pijltjes en een wifisignaal).

Complimenten van Apple
In een reactie aan The Register zegt Hughes dat hij schrok toen hij de functie plots op de Apple-website zag. De man studeert computerwetenschappen aan de Britse universiteit van Birmingham en diende zijn applicatie in mei vorig jaar in. Voor de officiële weigering kreeg hij telefonisch complimenten van Apple, maar tegelijk ook de boodschap dat er veiligheidsproblemen waren met de toepassing.

Ironie
Het is onduidelijk of de zet van Apple een juridisch staartje krijgt. Het stelen van het idee is echter wel opmerkelijk: Apple ligt, net zoals elk groot technologiebedrijf, continu overhoop met de concurrenten over patenten en al dan niet gestolen ideën. Vorig jaar nog riep het in een persmededeling concurrenten op “om hun eigen, originele, technolgie te creëren en niet die van ons te stelen.”

Advertentie