Steve Jobs toont nieuw hoofdkwartier Apple

Apple wil een nieuw hoofdkantoor bouwen, op basis van de Apple Stores. Topman Steve Jobs noemt het zelf een ruimteschip.

Jobs presenteerde de plannen voor het nieuwe Applehoofdkwartier voor de lokale overheid in Cupertino. Het gebouw moet een werkplek bieden aan 12.000 mensen. Het oude hoofdkwartier aan Infinite Loop Drive blijft trouwens gewoon bestaan.

Het nieuwe gebouw wordt rond. De glazen gevel zal geen enkele rechte glaspartij bevatten. Een behoorlijk dure affaire, zo bevestigt Jobs zelf aan het gemeentebestuur van Cupertino. Maar hij slaat zich op de borst dat Apple dat kan. Ervaring genoeg met de Apple Stores, zo oordeelt hij.

Futuristisch
Jobs vergelijkt het gebouw zelf met een ruimteschip. Maar de vormgeving is niet het enige futuristische onderdeel van het gebouw. Het zou immers ook in zijn eigen stroom moeten voorzien. Het elektriciteitsnet zou alleen als reserve-oplossing dienen.

Het gebouw zal omringd worden door een groot park, want de parking voor de werknemers wordt onder de grond gestopt. En dat alleen al is volgens Steve Jobs een enorme verbetering voor het terrein, vergeleken met zijn huidige staat.

Grappigste moment uit de presentatie begint vanaf 13 minuten en 15 seconden, wanneer een lid van het gemeentebestuur vraagt of Apple geen gratis wifi kan aanleggen in de stad. Een voorstel dat door alle aanwezigen en vooral Steve Jobs niet ernstig genomen wordt: “Ik ben maar een eenvoudige mens, maar ik dacht dat wij gewoon belastingen moeten betalen en dat jullie zulke dingen doen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business