Dick Costolo, de directeur van Twitter, wordt samen met topmensen van Microsoft en McAfee opgenomen als raadgever van Barack Obama. Naast Costolo, die pas in oktober vorig jaar algemeen directeur van Twitter werd, staan er nog meer mensen uit technologiebedrijven op de lijst. Ook aangeduid als adviseur zijn Scott Charney, corporate vicepresident van Microsofts Trustworthy […]

Advertentie

Dick Costolo, de directeur van Twitter, wordt samen met topmensen van Microsoft en McAfee opgenomen als raadgever van Barack Obama.

Naast Costolo, die pas in oktober vorig jaar algemeen directeur van Twitter werd, staan er nog meer mensen uit technologiebedrijven op de lijst. Ook aangeduid als adviseur zijn Scott Charney, corporate vicepresident van Microsofts Trustworthy Computing, en David DeWalt, hoofd van beveiliger McAfee.

Concreet worden ze lid van het National Security Telecommunications Advisory Committee, dat moet waken over de telecomdiensten in de VS. Obama heeft als president van de Verenigde Staten al vaker de hand uitgereikt naar technologiebedrijven, waaronder Google en Facebook.

“Ik ben trots om zulke indrukwekkende mannen en vrouwen aan deze belangrijke rollen toe te wijzen, en ik ben hen dankbaar dat ze hun aanzienlijke talenten aan deze regering willen lenen”, zegt de Amerikaanse president in een verklaring. “Ik kijk ernaar uit met hen samen te werken in de komende maanden en jaren.”

Advertentie