Nieuws

Aardbeving duwt Sony diep in het rood

De Japanse elektronicareus Sony zal over het afgelopen boekjaar (tot 31 maart) een reuzenverlies boeken van 2,3 miljard euro. Dat komt door de verwoestende aardbeving van maart in eigen land.

Sony zou normaal pas donderdag zijn jaarcijfers publiceren, maar ziet zich genoodzaakt om nu al te waarschuwen dat de nettocijfers een stuk lager zullen liggen dan gedacht.

De maker van de PlayStation-gameconsole werd achtereenvolgens getroffen door de aardbeving in Japan en door een zware aanval van hackers op zijn PlayStation-netwerk.

Wel operationele winst
Sony houdt voor zijn operationele winst vast aan de eerdere prognose, een winst van 200 miljard yen (1,7 miljard euro). Netto moet het bedrijf echter een verlies van 260 miljard yen (2,3 miljard euro) slikken, als gevolg van een eenmalige last van 360 miljard yen. Het bedrijf benadrukt dat dat een puur boekhoudkundig getal is en dat er geen sprake is van een kasuitstroom.

In zijn eerste raming voor het lopende boekjaar gaat Sony uit van een stabiele operationele winst van zo’n 200 miljard yen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business