De kwartaalresultaten van Microsoft tonen dat er de afgelopen drie maanden minder minilaptops zijn verkocht. Volgens Microsoft vertoonde de consumentenmarkt voor pc’s een daling van acht procent in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf verklaart dat deels door een daling van het aantal minilaptops met veertig procent. “In totaal schatten we dat de pc-markt met één […]

Advertentie

De kwartaalresultaten van Microsoft tonen dat er de afgelopen drie maanden minder minilaptops zijn verkocht.

Volgens Microsoft vertoonde de consumentenmarkt voor pc’s een daling van acht procent in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf verklaart dat deels door een daling van het aantal minilaptops met veertig procent.

“In totaal schatten we dat de pc-markt met één tot drie procent is gekrompen in het derde [meest recente] kwartaal”, zegt Bill Koefoed, algemeen hoofd voor investor relations.

Intel beweert anders
De daling klinkt wel vreemd als je ze vergelijkt met de resultaten van Intel, dat anderhalve week geleden nog beweerde dat de pc-markt met 17 procent is gegroeid. Daar werd gezegd dat het aantal Atomprocessors voor netbooks min of meer gelijk is gebleven, maar dat er toch een impact is van het stijgend aantal tablets.

Tijdens de resultatenvoorstelling reageerde Microsoft ook op het verschil in conclusies met Intel. Volgens financieel directeur Peter Klein ligt het aan een aantal details. Zo telt Intels kwartaal een extra week en worden processors voor netbooks en tablets niet meegeteld in cijfers voor de pc-markt.