De aandeelhouders van Apple hebben besloten dat het bedrijf niets hoeft te zeggen over de opvolging van topman Steve Jobs. De geheimdoenerij mag doorgaan. Sinds Apple-topman Steve Jobs met zijn gezondheid sukkelt, is een deel van de aandeelhouders gaan vragen naar het opvolgingsplan dat Apple heeft. Wie zal Jobs vervangen als hij het loodje legt? […]

Advertentie

De aandeelhouders van Apple hebben besloten dat het bedrijf niets hoeft te zeggen over de opvolging van topman Steve Jobs. De geheimdoenerij mag doorgaan.

Sinds Apple-topman Steve Jobs met zijn gezondheid sukkelt, is een deel van de aandeelhouders gaan vragen naar het opvolgingsplan dat Apple heeft. Wie zal Jobs vervangen als hij het loodje legt?

Daarop heeft Apple geantwoord dat het een plan klaar heeft liggen, maar dat het er liever niet over wil spreken. Een heleboel talent bij Apple zou immers te misnoegd zijn als ze te weten komen dat zij geen promotie maken. En om de lieve vrede te bewaren, houdt het bedrijf liever zijn mond.

Stemming
Een deel van de aandeelhouders heeft daar geen vertrouwen in. Ze willen dat Apple toch bekendmaakt wat er gebeurt als Steve Jobs overlijdt. Op een aandeelhoudersvergadering lanceerden ze daarom het voorstel om te stemmen: moet Apple zijn plannen wel of niet bekendmaken?

Apple zelf heeft er bij de aandeelhouders voor gepleit om tegen te stemmen. Als de plannen openbaar worden, zouden concurrenten een oneerlijk voordeel krijgen. Ze zouden dan weten waar Apple in de toekomst naartoe wil, en ze kunnen de misnoegden wegkopen.

De aandeelhouders hebben uiteindelijk tegen gestemd. Apple mag zijn plannen dus geheimhouden.