Uit cijfers van StatCounter, een gratis bezoekersanalysetool die gebruikt wordt door meer dan drie miljoen websites wereldwijd, blijkt dat in Europa bijna de helft van de mobiele bezoekers vorig jaar een iOS-toestel gebruikte. Nu zijn die bezoekersgegevens natuurlijk niet representatief voor de marktverdeling, maar ze bieden wel een genuanceerder beeld op de Europese markt dan […]

Advertentie

Uit cijfers van StatCounter, een gratis bezoekersanalysetool die gebruikt wordt door meer dan drie miljoen websites wereldwijd, blijkt dat in Europa bijna de helft van de mobiele bezoekers vorig jaar een iOS-toestel gebruikte.

Nu zijn die bezoekersgegevens natuurlijk niet representatief voor de marktverdeling, maar ze bieden wel een genuanceerder beeld op de Europese markt dan de wereldwijde of Amerikaanse verkoopcijfers. Dat meldt de website RegHardware.

iOS blijft stevig op kop
Wat opvalt is dat iOS in Europa zeer populair is en blijft. Het aandeel bezoekers dat gebruikmaakte van een mobiel apparaat van Apple daalde van zo’n 50 procent begin 2010 tot 45 procent eind vorig jaar.

Grote stijger is natuurlijk Android, dat in de loop van het jaar ruim tien procent won. BlackBerryfabrikant RIM deed het bijna even goed, maar zit de laatste maanden wel in een dalende lijn.

Symbian gaat gestaag bergaf
Het aandeel bezoekers met een Symbiantoestel van Nokia nam het hele jaar door gestaag af en ligt intussen lager dan dat van RIM en Android, die beide ongeveer zeventien procent voor hun rekening nemen.

Symbian zakte van 23 procent en de tweede plaats begin 2010 naar ongeveer 13 procent en een vierde stek.

Advertentie