Nieuws

Intel: Nokia koos beter voor Android

Inteltopman Otellini zegt dat Nokia beter voor Android had gekozen in plaats van Windows Phone 7.

Tijdens een bijeenkomst met analisten in Londen deze week deed Intelbaas Paul Otellini enkele opvallende uitspraken over de deal tussen Microsoft en Nokia. “Als ik Stephen Elop was [directeur van Nokia en ex-medewerker van Microsoft], zou ik voor Android hebben gekozen”, aldus Otellini.

MeeGo eerste keus
Zijn eerste keuze ging wel naar MeeGo, het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat ontstond door de samenvoeging van Intels Moblin en Nokia’s Maemo. “Maar,” aldus Otellini, “Nokia kon zich de verdere ontwikkeling niet langer veroorloven.”

[related_article id=”161452″]

Bij de bekendmaking van de deal met Microsoft gaf Nokia aan de ontwikkeling van MeeGo op de lange baan te schuiven maar niet helemaal stop te zetten. De Inteldirecteur maakt zich sterk dat hij nieuwe partners zal vinden voor het MeeGo-project. Dat schrijft Reuters.

Weinig vrijheid door Microsoft
Otellini denkt dat Nokia weinig vrijheid van Microsoft zal krijgen bij de ontwikkeling van smartphones met Windows Phone 7. Indien de Finnen voor het open MeeGo hadden gekozen, of desnoods voor Android, dan was dat risico niet aanwezig.

De algemeen directeur van Intel wist ook te melden dat ook Google een enorme som wilde neertellen om in de gunst te komen bij Nokia. Googletopman Eric Schmidt gaf tijdens het afgelopen Mobile World Congress toe dat hij geprobeerd had Nokia over te halen om voor Android te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business