Inteltopman Otellini zegt dat Nokia beter voor Android had gekozen in plaats van Windows Phone 7 en dat het MeeGo niet langer kon betalen. Tijdens een bijeenkomst met analisten in Londen deze week deed Intelbaas Paul Otellini enkele opvallende uitspraken over de deal tussen Microsoft en Nokia. “Als ik Stephen Elop was (directeur van Nokia […]

Advertentie

Inteltopman Otellini zegt dat Nokia beter voor Android had gekozen in plaats van Windows Phone 7 en dat het MeeGo niet langer kon betalen.

Tijdens een bijeenkomst met analisten in Londen deze week deed Intelbaas Paul Otellini enkele opvallende uitspraken over de deal tussen Microsoft en Nokia. “Als ik Stephen Elop was (directeur van Nokia en ex-medewerker van Microsoft), zou ik voor Android hebben gekozen”, aldus Otellini.

MeeGo eerste keus
Zijn eerste keuze ging wel naar MeeGo, het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat ontstond door de samenvoeging van Intels Moblin en Nokia’s Maemo. “Maar,” aldus Otellini, “Nokia kon zich de verdere ontwikkeling niet langer veroorloven.”

Bij de bekendmaking van de deal met Microsoft gaf Nokia aan de ontwikkeling van MeeGo op de lange baan te schuiven maar niet helemaal stop te zetten. De Inteldirecteur maakt zich sterk dat hij nieuwe partners zal vinden voor het MeeGo-project. Dat schrijft Reuters.

Weinig vrijheid door Microsoft
Otellini meent dat Nokia weinig vrijheid va Microsoft zal krijgen bij de ontwikkeling van smartphones met Windows Phone 7. Indien de Finnen voor het open MeeGo gekozen, of desnoods voor Android, dan was dat risico niet aanwezig.

De algemeen directeur van Intel wist ook te melden dat naast Microsoft ook Google een enorme som wilde neertellen om in de gunst te komen bij Nokia Googletopman Eric Schmidt gaf tijdens het afgelopen Mobile World Congress toe dat hij geprobeerd had Nokia te overhalen om voor Android te kiezen.

Advertentie