Business

Google en Facebook willen Twitter

Twitter, de internetdienst voor korte berichten, wordt door kandidaat-kopers gewaardeerd op een bedrag tot 10 miljard dollar. Onder meer Facebook en Google zijn uit op een overname, schrijft de Wall Street Journal.

De overnamegesprekken hebben tot dusver geen resultaat opgeleverd, aldus de Amerikanse beurskrant. In december haalde Twitter nog 200 miljoen dollar op bij investeerders op basis van een waardering van 3,7 miljard dollar.

Erg veel geld
Volgens insiders zou dat bedrag niet in verhouding staan met de omzet van het bedrijf. De bronnen van Wall Street Journal spreken van een omzet van 45 miljoen dollar in 2010.

Door de hoge kosten voor het gebruik van datacenters en aanwervingen zou het bedrijf nog steeds verlieslatend zijn. Dit jaar wordt een omzet van tussen de 100 en 110 miljoen dollar verwacht.

Gegevens troef
Het zijn dus niet zozeer de financiële resultaten die aan de basis van de hoge waardering liggen. Maar sociaalnetwerksites als Twitter bouwen een community op en hebben veel gegevens over de gebruikers. ”Dat is iets wat de markt momenteel hoog waardeert", zegt Ethan Kurzweil van durfkapitalist Bessemer in de krant.

Gebruikers van Twitter kunnen berichtjes tot 140 tekens posten en berichten van andere gebruikers volgen. Twitter werd in 2006 opgericht en telt ongeveer 200 miljoen geregistreerde leden. Onduidelijk is wel hoeveel er de dienst actief gebruiken. Twitter is vooral populair bij politici en media .

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business