Nieuws

Nintendo ziet verkoop verzwakken

Nintendo heeft te lijden onder een tragere verkoop van de DS en de Wii en van de waardering van de Japanse yen. Zo verklaart het bedrijf zwakke cijfers.

Nintendo heeft in de negen laatste maanden van 2010 808 miljard yen omzet behaald, ofwel 7,12 miljard euro. Dat is een stuk minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen genereerde het bedrijf nog 1,18 biljoen yen omzet.

De winst van Nintendo ligt op 49,6 miljard yen, omgerekend 437 miljoen euro. Dat is maar liefst 74,3 procent minder dan een jaar eerder. Toen hield het bedrijf 192,6 miljard yen over, 1,7 miljard euro.

Verkoop vertraagt
De laatste negen maanden van 2010 gingen er wereldwijd 15,7 miljoen stuks van de DS-spelconsole over de toonbank. Zo’n 13,7 miljoen Wii’s vonden ook een eigenaar. Ter vergelijking: een jaar eerder werden er in de zelfde periode 23 miljoen DS’en en 17 miljoen Wii’s verkocht.

Ondankt het teruglopende resultaat, verandert de Japanse spellengigant niets aan zijn strategie. Het bedrijf zegt dat het blijft streven naar een uitbreiding van de gamende populatie. Dat doet het door producten uit te brengen die gericht zijn op alle leeftijden, de beide geslachten en op mensen met een verschillend spelniveau.

Hoop gevestigd op 3DS
Voor de laatste drie maanden van het fiscale jaar verwacht Nintendo niet al te veel goeds. Het heeft de voorspellingen voor de verkoop van de Wii en de DS al naar beneden bijgesteld. Zo zullen er volgens Nintendo 18,5 miljoen DS-consoles verkocht worden.

De opvolger van de Nintendo DS, de 3DS, zou de verkoop weer wat opkrikken. De draagbare speler met driedimensionaal beeld komt in Japan in februari op de markt en in maart ook bij ons en in de VS. Met de 3DS erbij zal de verkoop van DS-toestellen dit fiscaal jaar op 22,5 miljoen afklokken, voorspellen de Japanners.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business