Microsoft heeft het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar afgesloten met meer winst en meer omzet dan werd verwacht. In de drie maanden vóór 31 december heeft Microsoft 19,95 miljard dollar omzet gedraaid. Beursanalisten hadden op maar 19,2 miljard gerekend. De winst lag met 77 cent per aandeel in totaal op 6,63 miljard dollar, terwijl […]

Advertentie

Microsoft heeft het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar afgesloten met meer winst en meer omzet dan werd verwacht.

In de drie maanden vóór 31 december heeft Microsoft 19,95 miljard dollar omzet gedraaid. Beursanalisten hadden op maar 19,2 miljard gerekend. De winst lag met 77 cent per aandeel in totaal op 6,63 miljard dollar, terwijl er maar 66 cent winst voorspeld was voor elk aandeel.

Microsoft boerde het afgelopen kwartaal ook beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen was de omzet 19 miljard met een winst van 74 cent per aandeel.

Xbox en Kinect
De afdeling Entertainment and Services is de grote uitblinker van het afgelopen kwartaal. Zij groeide met 55 procent, met dank aan de verkoop van meer dan acht miljoen stuks van de Kinect-gamecontroller. En ook de Xbox 360 deed het goed met 6,3 miljoen verkochte exemplaren.

De inkomsten van de spellenafdeling zijn vooral te danken aan de abonnementen op de Livediensten die voor de Xbox zijn verkocht. Daarvan heeft Microsoft er dertig procent meer gesleten dan een jaar eerder. Ook de verkoop van games deed het goed.

Er is nog een afdeling die fors groeide tegenover een jaar geleden: de zakelijke. Deze is 24 procent groter geworden. Microsoft zegt dat die groei te danken is aan het succes van Microsoft Office 2010.

Windows Phone 7
Waar Microsoft dan weer stiller over was bij de presentatie van zijn cijfers, is Windows Phone 7. Het bedrijf zegt wel dat het twee miljoen exemplaren van het mobiele besturingssysteem heeft verkocht. Maar dan gaat het over de verkoop aan telefoonbouwers, niet aan klanten.

Peter Klein, financieel topman van Microsoft, zegt tevreden te zijn met de verkoop van Windows Phone 7. Maar hij geeft ook te kennen dat "er nog een lange weg af te leggen is".