Het uitbesteden van de IT-hardwareafdeling bij de staalreus ArcelorMittal zal gevolgen hebben voor 450 werknemers, zegt ArcelorMittal. Eerder was sprake van 484 werknemers. Kwaliteitsverhoging, het aanbrengen van nieuwe oplossingen en kostenreductie zijn volgens het staalconcern de belangrijkste redenen om de IT-infrastructuur uit te besteden aan CSC. ArcelorMittal zegt verschillende mogelijkheden onderzocht te hebben, waaronder interne […]

Advertentie

Het uitbesteden van de IT-hardwareafdeling bij de staalreus ArcelorMittal zal gevolgen hebben voor 450 werknemers, zegt ArcelorMittal. Eerder was sprake van 484 werknemers.

Kwaliteitsverhoging, het aanbrengen van nieuwe oplossingen en kostenreductie zijn volgens het staalconcern de belangrijkste redenen om de IT-infrastructuur uit te besteden aan CSC.

ArcelorMittal zegt verschillende mogelijkheden onderzocht te hebben, waaronder interne oplossingen en mogelijke samenwerkingen met dienstverlenende bedrijven. Uit een studie bleek dat CSC de beste oplossing bood.

Tijdens het sociaal overleg wil het bedrijf de sociale impact van de beslissing zo klein mogelijk houden, zo staat te lezen.

Het contract met CSC zal in het tweede kwartaal van 2011 getekend worden en de uitbesteding zou vanaf het derde kwartaal van start gaan, nadat de informatieronde en het sociaal overleg zijn afgerond. 

Advertentie