Nieuws

Apple wil zwijgen over opvolging Steve Jobs

Een grote aandeelhouder van Apple wil dat het bedrijf schriftelijk verklaart wat er gebeurt als Steve Jobs niet meer de baas zou zijn.

In het verleden heeft Apple al vaker de vraag gekregen: “Wat na Jobs?” In 2009 bijvoorbeeld, heeft Jobs een levertransplantatie ondergaan. Toen is er niets gezegd over een opvolgingsstrategie.

Maar nu gaat een aandeelhouder met elfduizend aandelen een voorstel doen op de aandeelhoudersvergadering. Daar kan dan gestemd worden of Apple tekst en uitleg moet verschaffen over de opvolging van Steve Jobs.

[related_article id=”158256″]

Slecht idee?
Apple is alvast niet erg happig om informatie over de troonopvolging vrij te geven. Die geheimzinnigheid heeft volgens Apple een goede reden. Als de regeling bekend wordt, dan weten Jobs’ potentiële opvolgers al of ze de stoel van de grote baas zullen krijgen of niet.

Wie naast de hoofdprijs grijpt, zal volgens Apple zo ontevreden zijn dat het voor concurrenten wel erg gemakkelijk wordt om hen weg te kopen. Tenzij ze natuurlijk zelf opstappen.

Het plan voor de opvolging van Jobs ligt al wel klaar, dus de aandeelhouders kunnen gerust zijn. Volgens Apple is het dus niet nodig om de plannen vrij te geven. De raad van bestuur vraagt daarom om tegen het voorstel te stemmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business