Business

Intel moet langer wachten op McAfee

Europa zou volgende week uitspraak doen over de geplande overname van McAfee door Intel. Maar die deadline wordt nu uitgesteld.

De Europese Commissie bekijkt of de overname van beveiliger McAfee door Intel geen problemen oplevert voor de concurrentie. Normaal gezien zou Europa op 12 januari moeten beslissen of er een extra onderzoek moet komen. Maar die deadline wordt nu verschoven naar het einde van de maand.

Intel en de Europese Commissie proberen een overeenkomst te sluiten over de overname, maar hebben geen verklaringen gedaan over de inhoud van die afspraken. Volgens persagentschap AP zal Intel met de Commissie samenwerken om haar vragen te beantwoorden en de deal rond te krijgen voor de tweede helft van dit jaar.

Nog meer uitstel?
Het is trouwens in het voordeel van Intel om Europa veel informatie te geven en desnoods delen van de overname achterwege te laten. Als Europa oordeelt dat er bijkomend onderzoek nodig is, wordt de overname immers nog eens voor negentig dagen uitgesteld.

De geplande aankoop van McAfee door Intel is in augustus aangekondigd en heeft in de VS al een zegen gekregen van de autoriteiten die toekijken op mededinging.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business