In de boomende sector van de gsm-chips is woensdag een miljardenovername gerealiseerd. Wereldmarktleider Qualcomm heeft voor 3,2 miljard dollar zijn concurrent Atheros Communications overgenomen. De raden van bestuur van beide bedrijven hebben het licht al op groen gezet voor de overname. Als ook de aandeelhouders en concurrentieautoriteiten dat doen, zou de overname nog in de […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!In de boomende sector van de gsm-chips is woensdag een miljardenovername gerealiseerd. Wereldmarktleider Qualcomm heeft voor 3,2 miljard dollar zijn concurrent Atheros Communications overgenomen.

De raden van bestuur van beide bedrijven hebben het licht al op groen gezet voor de overname. Als ook de aandeelhouders en concurrentieautoriteiten dat doen, zou de overname nog in de eerste jaarhelft kunnen afgerond worden.

De sector profiteert van de populariteit van smartphones en tablet-computers, zoals de iPad. Door de overname versterkt Qualcomm zijn positie op de markt van het draadloze dataverkeer (WLAN-technologie).

De overnameprijs komt overeen met 45 dollar per aandeel Atheros, een premie van 22 procent boven op de slotkoers van dinsdagavond.