Business

Beursonderzoek naar voormalige HP-baas

De Amerikaanse beurswaakhond SEC wil onderzoeken of Mark Hurd tijdens het seksschandaal dat voorafging aan zijn ontslag bij HP vertrouwelijke bedrijfsinformatie heeft onthuld. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De Amerikaanse krant baseert zich op anonieme bronnen. Die stellen dat de Securities and Exchange Commission (SEC) wil nagaan of de topman informatie over de overname van Electronic Data Systems heeft laten uitlekken. EDS is een Amerikaanse specialist in outsourcing.

Voorkennis
Met die overname was 13,9 miljard dollar gemoeid. In een brief van Jodie Fisher, de voormalige marketingmedewerkster van HP die Hurd beschuldigde van seksuele intimidatie, staat dat de topman haar enkele maanden voordat de overname rond was over de zaak heeft ingelicht. 

Indien de beweringen van Fisher waar zijn, is het nog niet zeker of Hurd, momenteel topman bij Oracle, op het matje wordt geroepen. Alleen indien de vrouw de informatie verkocht heeft of aan iemand anders bezorgde die deze verkocht kan hebben, is er sprake van handel met voorkennis.

Geknoei met onkostennota’s
Een ander onderwerp waar de SEC mogelijk nieuwsgierig naar is, zijn de onkostennota’s die de voormalige HP-directeur indiende om uitjes en hotelkamers die hij samen met Fisher betrok te bekostigen.

Dat werd dit jaar ontdekt tijdens het intern onderzoek dat de bestuursraad voerde naar de directeur. Om die reden werd hij uiteindelijk ontslagen. De beschuldigingen van seksuele intimidatie achtte het bestuur niet bewezen.

In september ging Mark Hurd aan de slag bij Oracle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business