Nieuws

Adobe viert kwartaal van miljard dollar

Adobe Systems heeft het afgelopen kwartaal net iets meer dan een miljard dollar omzet gedraaid. Het bedrijf verwacht ook nog een goed vervolg.

Het vierde kwartaal van Adobe was goed voor een omzet van 1,01 miljard dollar. Dat is een stijging van 33 procent tegenover het jaar ervoor. De prestatie lag ook enkele miljoenen dollars boven de verwachtingen van analisten op Wall Street.

Voor het hele jaar heeft Adobe een omzet gerealiseerd van 3,8 miljard dollar, wat ook al zo’n 29 procent hoger ligt dan een jaar eerder. Het bedrijf maakt ook winst, zo’n 1,93 dollar per aandeel.

Niet alleen de financiële cijfers zijn gegroeid in 2010. Ook het aantal werknemers is gestegen. 2010 werd afgesloten met 9.117 werknemers op de loonlijst, terwijl er dat een kwartaal eerder nog maar 8.715 waren.

Positief vooruitzicht
De Californische softwaremaker is ervan overtuigd dat het volgende kwartaal even goed zal zijn. “We hebben ons eerste kwartaal van een miljard dollar en een recordomzet voor 2010 neergezet. […] We gaan 2011 binnen met een sterk momentum”, verklaart topman Shantanu Narayen.

De omzet voor het volgende kwartaal schat Adobe tussen 1 en 1,05 miljard dollar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business