Business

Ook Apple, Oracle en EMC kopen Novellpatenten

Een groot aantal patenten van Novell is verkocht aan een groep onder leiding van Microsoft. Maar wie zijn de andere bedrijven die patenten hebben gekocht?

Eind november is Novell verkocht aan Attachmate, een IT-bedrijf in handen van investeerders. Bij de transactie is ook een deel van de Novellpatenten verkocht aan CPTN Holdings LLC. Dat is een consortium van technologiebedrijven onder leiding van Microsoft.

Veel is er niet bekend over de patentenverkoop. Het gaat niet om Unix-patenten en Microsoft zit er voor iets tussen. Maar wie zijn de andere bedrijven die meedoen?

Vier bedrijven
De Duitse antitrustautoriteiten melden de oprichting van de joint venture CPTN Holdings LLC op hun website, zo maakte blog FOSS Patents bekend. Hieruit blijkt dat er vier bedrijven achter het consortium zitten: Apple, EMC, Oracle en Microsoft.

Microsoft had een patentenruzie met Novell, dus de interesse vanuit Redmond is te verklaren. EMC is gebaat met de virtualisatiepatenten. Wat Apple en Oracle met de patentenaankoop te winnen hebben, zal nog moeten blijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business