Business

BlackBerrymaker koopt designers

Research In Motion (RIM), het Canadese bedrijf achter de BlackBerrytelefoons, heeft de interfaceontwerpers van het Zweedse The Astonishing Tribe (TAT) gekocht.

Laatstgenoemde gaat Research In Motion helpen om de interface van telefoons en die van de tabletcomputer PlayBook te ontwikkelen. De overname was een noodzakelijke maatregel voor RIM omdat het ontwerp van de gebruikersinterface niet hun sterkste kant is.

Tablets
The Astonishing Tribe is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het bedenken van innovatieve gebruikersinterfaces die niet alleen makkelijk zijn in het gebruik, maar die ook nog eens leuk zijn. De ontwerpers kijken vooral uit naar de ontwikkeling van de PlayBook.

Volgens TAT is het ontwikkelen van een tabletcomputer niet zo eenvoudig. Je kan niet zomaar een smartphone-interface nemen en vergroten, zoals bij de Androidtabletcomputer Samsung Galaxy Tab, klinkt het bij de Zweden.

De overname is ook nadelig voor Google en Android. Het werk van TAT vormde immers hoe langer hoe meer een belangrijke bijdrage aan Android. Die valt nu dus weg.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business