Business

Novell verkocht aan investeerders

Novell gaat akkoord met een overname door softwarebedrijf Attachmate Corporation. Een deel van het intellecteel eigendom wordt verkocht aan Microsoft.

Novell is een specialist in zakelijke software. Het bekendste product dat het in huis heeft is Suse Linux. Het bedrijf maakt ook een ander besturingssysteem, Novell NetWare, evenals samenwerkings-, beveiligings- en identiteitsbeheersoftware.

Attachmate heeft zo’n 2,2 miljard dollar over voor Novell. Het zal het bedrijf opsplitsen in twee verschillende onderdelen, waarvan Suse er eentje wordt. Attachmate is een softwarebedrijf dat in handen is van investeerders.

Verkoop aan Microsoft
Wat misschien nog de grootste impact zal hebben op de IT-wereld zijn de plannen die Attachmate heeft met het intellectueel eigendom van Novell. Dat wordt verkocht aan een consortium onder leiding van Microsoft.

Uit de verkoop van intellectuele eigendommen zal Attachmate zo’n 450 miljoen dollar in contanten krijgen. Het is niet duidelijk welke intellectuele eigendommen verkocht zullen worden. De belangrijkste die Novell in handen heeft, hebben betrekking op Unix.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business