Business

Ciscobaas excuseert zich voor zwakke verkoop

Ciscotopman John Chambers heeft zich herhaaldelijk geëxcuseerd voor zwakke verkoopsvooruitzichten. Hij zei zelf ook teleurgesteld te zijn.

Vorige week maakte Cisco zwakke verkoopsvooruitzichten bekend. Daarop verkochten veel mensen hun aandelen van het bedrijf, waardoor die al snel minder waard werden. De daling lag op een week tijd rond twintig procent, meldt nieuwsdienst Reuters.

John Chambers gaf deze week op een aandeelhoudersvergadering meer uitleg bij de zwakke cijfers. Volgens hem werd Cisco volledig verrast door een terugval in bestellingen van overheden. Die terugval viel ook net in de laatste weken van het fiscale kwartaal.

Transparant en consistent
“Ik haat het om onvoorspelbaar te zijn en dit is een teleurstelling voor ons”, zei Chambers. “Het spijt me … Ik ben echt teleurgesteld. Ik vind transparantie en consistentie heel belangrijk. We zullen je niet vaak verrassen en ik verontschuldig me ervoor dat we dat gedaan hebben.”

Chambers zei ook nog dat Cisco niet verwacht van marktaandeel te verliezen in zijn kernmarkt: routers en switches. Maar hij vernoemde wel de sterke concurrentie en wees het Chinese Huawei als grote tegenstrever aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business