Business

Microsoft ziet bedrijven weer kopen

Microsoft merkt dat bedrijven weer meer geld uitgeven aan IT. De softwaremaker realiseert ook betere cijfers dan verwacht.

Microsoft haalde in het afgelopen kwartaal 5,41 miljard dollar winst op, bij een omzet van 16,2 miljard. De verkoop steeg met een indrukwekkende 25 procent, al moet dat cijfer ook genuanceerd worden. De verkoop was een jaar geleden uitzonderlijk laag, omdat mensen hun aankoop van Windows nog even uitstelden tot Windows 7 er was.

Zonder het wachteffect voor Windows 7 was de verkoopgroei dertien procent en de winstgroei zestien procent.

Kooplustige bedrijven
Microsoft beoordeelt het kwartaal als uitzonderlijk. De verkoop aan bedrijven groeide stevig en bedrijven gaan ook meer langetermijncontracten aan. De vraag van consumenten naar Office 2010, Windows 7 en de Xbox 360 bleef op peil.

Microsoft ziet wel een belangrijke trend in de computerverkoop eindigen. De goedkopere computers doen het niet zo goed meer en de duurdere modellen zijn meer in zwang. Wat de iPad betreft, maakt Microsoft zich ook niet veel zorgen: er is geen substantieel effect van te merken.

Ook entertainment is erop vooruitgegaan. De verkoop groeide met 30 procent. Op zich goed nieuws, maar de winstmarges voor Xbox en Kinect zijn heel dun.

Microsoft verwacht dat de verkoop van pc’s en servers aan bedrijven stevig blijft doorgaan, minstens tot het einde van het fiscale jaar, in juni 2011. Hoelang de kooplust daarna nog blijft, kan Microsoft niet voorspellen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business