De Nederlandse navigatiespecialist TomTom haalde in het derde kwartaal een iets hogere omzet dan vorig jaar. De winst ligt wel lager. Het bedrijf maakte het afgelopen kwartaal 37 procent minder winst dan een jaar eerder. Er is 19 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is een flink stuk onder de verwachtingen van analisten. Ze rekenden namelijk […]

Advertentie

De Nederlandse navigatiespecialist TomTom haalde in het derde kwartaal een iets hogere omzet dan vorig jaar. De winst ligt wel lager.

Het bedrijf maakte het afgelopen kwartaal 37 procent minder winst dan een jaar eerder. Er is 19 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is een flink stuk onder de verwachtingen van analisten. Ze rekenden namelijk op 29,9 miljoen.

De winstdaling is te wijten aan hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling en aan de lagere dollarkoers. De omzetstijging bedraagt drie procent, goed voor een totale omzet van 375 miljoen euro.

Voor 2010 houdt TomTom vast aan de prognose dat voor heel 2010 de omzet en de winst per aandeel ongeveer gelijk blijven aan de cijfers in 2009. Dat is een omzet van 1,48 miljard euro en een winst per aandeel van 0,47 euro.