Business

Mythes in ECM: het staat op zich

Er bestaan nogal wat misverstanden rond enterprise-contentmanagement.

Contentmanagement is typisch aangewezen voor het beheer van ongestructureerde data. Maar de oplossingen staan minder en minder op zichzelf. Integratie is een van de recente trends. Bovendien worden steeds meer content-oplossingen ook vanuit andere applicaties aangeboden. Zoals boekhoud- of ERP-pakketten met een module om inkomende facturen te scannen.

“We merken toch dat er in bedrijven veel vraag is om de wereld van de transactionele software, zoals ERP, en die van contentbeheer of samenwerking dichter bij mekaar te brengen”, weet Dimitri Schmitz van Fujitsu Services.

In elk geval komen er meer raakvlakken met andere bedrijfstoepassingen, ook voor gestructureerde content die onder meer in databanken zit. “Nu digitaliseert men gewoon de documenten, maar gaat men voorbij aan automatisering en integratie”, vindt Koen Meganck van Smartdoc, specialist in content- en documentmanagement.

“Aangewezen is dat een systeem de kernactiviteit van een bedrijf documenteert. En dat betekent dat er onder meer een verband of link is tussen documenten, de informatie die in deze documenten zit en de informatie die verspreid zit in databanken”, aldus Meganck.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business