Business

Mythes in ECM: enkel voor grote bedrijven

Er bestaan nogal wat misverstanden rond enterprise-contentmanagement.

Enterprise-contentmanagement is voor de top van de bedrijven, wordt wel eens gezegd. Al lijkt die stelling minder van tel. “De nood aan beheer van documenten en inhoud wordt hoe langer hoe belangrijker, niet enkel voor grote organisaties maar ook voor de kmo. Veel heeft te maken met bewijskracht en traceerbaarheid in processen en bedrijfsvoering”, oordeelt Koen Meganck, oprichter van Smartdoc, een Belgische specialist in content- en documentmanagement.

Zeker projecten die zich baseren op een bepaald onderdeel in ECM, zoals documenten, winnen in kleinere ondernemingen aan belang. “Er is een zeer groot bewustzijn, op niveau van financieel en operationeel management, dat een klassieke, niet elektronische manier van omgaan met data en documenten beperkend werkt”, merkt Bart Ballegeer, hoofd van Silicon Group, op.

“Uiteraard worden kmo’s afgeschrikt van de brede omvang van een content- of documentmanagementproject”, beaamt Ballegeer. Maar de oplossingen zijn vandaag meer op maat van kleinere bedrijven. “Waar vroeger documentmanagement-oplossingen eerder platformen waren waar je een oplossing op kon bouwen, zie je nu out of the box-oplossingen die een heel specifieke oplossing bieden met een vaste functionaliteit, maar snel implementeerbaar zijn”, vindt hij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business