HP heeft nog steeds geen vaste topman, maar het is wel optimistisch over de prestaties in het komende fiscale jaar. In een vergadering met financiële analisten heeft de waarnemende baas, Cathie Lesjak, voorspeld dat de omzet van het fiscale jaar 2011 tussen de 131,5 miljard en 133,5 miljard dollar zal liggen. HP’s belastingjaar 2011 start […]

Advertentie

HP heeft nog steeds geen vaste topman, maar het is wel optimistisch over de prestaties in het komende fiscale jaar.

In een vergadering met financiële analisten heeft de waarnemende baas, Cathie Lesjak, voorspeld dat de omzet van het fiscale jaar 2011 tussen de 131,5 miljard en 133,5 miljard dollar zal liggen. HP’s belastingjaar 2011 start op 1 november.

De omzetverwachting ligt dus vijf tot zeven procent boven de verwachtingen van 2010. Die lagen in augustus nog tussen 125,3 miljard en 125,5 miljard dollar.

WebOS
Lesjak heeft tijdens de vergadering ook uitgeweid over de plannen voor WebOS. Dat besturingssysteem heeft HP met de aankoop van Palm in handen gekregen. Volgens haar staat het symbool voor de visie die HP voor de komende jaren heeft in verbonden mobiele toestellen. Ze ziet het als een grote kans in de markt.

Bij een andere gelegenheid heeft de voormalige Palmbaas Jon Rubinstein, nu een van de toplui bij HP, gezegd dat het komende jaar in het teken van WebOS zal staan. HP heeft een project voor een Androidsmartphone opgegeven en er zal ook al geen tablet met Android uitkomen.