Anssi Vanjoki verlaat Nokia. Hij is hoofd van de afdeling voor mobiele oplossingen. Het nieuws komt kort nadat Nokia een nieuwe grote baas heeft gevonden. Vanjoki zal nog wel zijn functie als hoofd mobiel blijven aanhouden tijdens de zes maanden opzegperiode die hij gaat volmaken. In een mededeling laat hij weten dat het tijd is voor […]

Anssi Vanjoki verlaat Nokia. Hij is hoofd van de afdeling voor mobiele oplossingen. Het nieuws komt kort nadat Nokia een nieuwe grote baas heeft gevonden.

Vanjoki zal nog wel zijn functie als hoofd mobiel blijven aanhouden tijdens de zes maanden opzegperiode die hij gaat volmaken. In een mededeling laat hij weten dat het tijd is voor eeen nieuwe uitdaging. "Tegelijkertijd wil ik tot de laatste dag honderd procent mijn best blijven doen voor Nokia”, aldus Vanjoki.

De topman is al sinds 1991 bij Nokia, maar pas in juli van dit jaar is hij aan het hoofd gekomen van de afdeling voor mobiele oplossingen. Die bedrijfsafdeling richt zich vooral op de duurdere mobiele toestellen en smartphones die Meego of Symbian draaien.

Verrassend
Het vertrek van Vanjoki komt als een verrassing, want bij zijn aantreden was hij nog vol goede moed om de uitdaging aan te pakken. Hij noemde Nokia "een uitdager in de smartphonemarkt", de underdog dus. En hij wilde als underdog het gevecht winnen, zo schreef hij in een blogpost. Hij wilde de producten en diensten maken die iedereen wil hebben.

Het vertrek van Vanjoki is een tweede grote verandering in het topmanagement van de Finse telefoonbouwer. Vorige week haalde het bedrijf een topman van Microsoft binnen als grote baas.