Het Chinese technologiebedrijf Huawei weerlegt aantijgingen van Option dat het USB-modems op de Europese markt dumpt. Europa onderzoekt de zaak. Option, Vlaams ontwikkelaar van draadloze technologie, heeft zijn Chinese concurrenten Huawei en ZTE beschuldigd van dumpingprijzen op de Europese markt en van subsidiëring door de Chinese overheid. De praktijken zijn volgens Option een reden waarom […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het Chinese technologiebedrijf Huawei weerlegt aantijgingen van Option dat het USB-modems op de Europese markt dumpt. Europa onderzoekt de zaak.

Option, Vlaams ontwikkelaar van draadloze technologie, heeft zijn Chinese concurrenten Huawei en ZTE beschuldigd van dumpingprijzen op de Europese markt en van subsidiëring door de Chinese overheid. De praktijken zijn volgens Option een reden waarom het niet zo goed kan concurreren in Europa.

Tim Watkins, hoofd van de West-Europese activiteiten van Huawei, ontkent dat zijn bedrijf oneerlijke praktijken hanteert. Hij ontkent ook dat het bedrijf banden heeft met de Chinese overheid.

Intussen onderzoekt de Europese Commissie de zaak van de dumping. Volgende week beslist zij of er ook een onderzoek komt naar de vermeende overheidssubsidies.

Option niet innovatief?
Bij Huawei worden de problemen bij Option anders uitgelegd. Volgens Watkins heeft het Chinese bedrijf al vroeg het succes van de USB-modems onderkend. Ze hebben zich toen voorbereid op de dag dat het een volumemark zou worden. Door de constante innovatie heeft Huawei naar eigen zeggen de beste producten.

Maar Jan Callewaert, oprichter van Option, blijft erbij dat dumping het echte probleem is. Volgens hem is er aan innovatie geen gebrek bij Option: het bedrijf is al twintig jaar innovatief bezig, argumenteert hij.