Salesforce.com, de maker van contactenbeheersoftware in de cloud, staat op nummer vier in Fortunes lijst van honderd snelst groeiende bedrijven. Om de plaats in de top 100 te bepalen, baseert Fortune zich op de groei van de omzet, de winst per aandeel en het driejaarlijkse totale rendement van een bedrijf. Elk van die criteria weegt […]

Advertentie

Salesforce.com, de maker van contactenbeheersoftware in de cloud, staat op nummer vier in Fortunes lijst van honderd snelst groeiende bedrijven.

Om de plaats in de top 100 te bepalen, baseert Fortune zich op de groei van de omzet, de winst per aandeel en het driejaarlijkse totale rendement van een bedrijf. Elk van die criteria weegt even zwaar door in de beoordeling.

Salesforce is dus een grote groeier, maar het is niet het hoogst genoteerde bedrijf in de top 100. Dat is de nobele onbekende Ebix, een consultancy- en outsourcingspecialist die werkt voor verzekeraars in vijftig landen. Het bedrijf maakte in het eerste kwartaal van 2010 zo’n 12,4 miljoen dollar winst, even veel als in heel 2007.

Het eerste grote IT-bedrijf na Salesforce is Apple, op nummer achttien. Daar is de groei te danken aan meerdere producten . Een ervan is de iPad. Apple verkocht in één kwartaal zo’n 3,3 miljoen stuks van het toestel. Ook de Mac-computers verkochten goed. Maar de grote drijvende kracht is toch wel de iPhone 4. In de eerste negen maanden van dit jaar verdubbelde de verkoop van de iPhone en gerelateerde diensten tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Advertentie