Intel neemt de mobiele divisie over van zijn Duitse sectorgenoot Infineon. Het betaalt 1,4 miljard dollar cash. Door de overname zou Intel een rol van betekenis kunnen spelen in de mobiele markt. Het wil immers ook chips voor smartphones verkopen. In Apple’s iPhone zit bijvoorbeeld een radiochip van Infineon. Op dit ogenblik zijn er geen […]

Advertentie

Intel neemt de mobiele divisie over van zijn Duitse sectorgenoot Infineon. Het betaalt 1,4 miljard dollar cash.

Door de overname zou Intel een rol van betekenis kunnen spelen in de mobiele markt. Het wil immers ook chips voor smartphones verkopen. In Apple’s iPhone zit bijvoorbeeld een radiochip van Infineon.

Op dit ogenblik zijn er geen Intel-chips te vinden in mobiele telefoons. Het bedrijf wil daarom zijn energiezuinige computerprocessoren uit de Atom-reeks verbeteren.

De overname moet tegen het eerste kwartaal van 2011 afgerond zijn. De overnameprijs van 1,4 miljard dollar wordt in cash betaald. Infineon is nu nog de nummer twee in de markt van mobiele chips met radiofunctie voor telefoons, maar wordt na de transactie wel een pak kleiner.

Voor Intel is het de tweede opvallende overname op korte tijd. Eerder kocht het al beveiligingsspecialist McAfee. Met de technologie die Intel uit die overnames haalt, hoopt het bedrijf minder afhankelijk te zijn van computerchips.

Advertentie