Business

Gaat Intel McAfee inbouwen in chips?

Wat kan Intel in hemelsnaam aanvangen met een antivirusbedrijf als McAfee? Chips met beveiliging maken, beweert het bedrijf.

Toplui bij Intel voorspellen dat beveiliging een kritiek onderdeel van computers wordt, even belangrijk als prestaties en netwerkverbindingen. Ze willen graag beveiliging combineren met hun hardware en verder uitbreiden op de mobiele markt.

Als de beveiliging in de chip terechtkomt, betekent dat een grote verandering tegenover McAfees klassieke manier van beveiliging. Traditionele antivirussoftware draait bovenop het systeem, als toegevoegde software. Als die beveiliging dieper ingewerkt wordt in het systeem, kan dat de veiligheid verbeteren, oordelen analisten.

Het zijn niet zozeer pc’s die de meeste vruchten plukken van de verhuis van beveiliging naar de chips. Vooral mobiele toestellen zouden er wel bij varen. Als de beveiliging al in de chips ingebakken zit, worden toestellen gebouwd met veiligheid als een van de eerste bezorgdheden.

Wat voor McAfee?
Wat er met de consumententoepassingen van McAfee gaat gebeuren, is niet meteen duidelijk. De bekendste zijn de beveiligingssuites. Die zijn gebaseerd op de dezelfde virusdetectiesoftware: McAfee Total Protection, McAfee Internet Security en McAfee AntiVirus Plus.

Er zijn analisten die voor de consumentenproducten een trage dood voorspellen. Al zit dat er niet aan te komen op korte termijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business