Michael Dell blijft aan het hoofd staan van Dell. Maar de oprichter van het computerbedrijf verliest flink wat populariteit onder de aandeelhouders. De positie van Michael Dell staat sinds enige tijd ter discussie. Bij een stemming over het al dan niet aanblijven van de 45-jarige topman en de raad van bestuur heeft een kwart van […]

Advertentie

Michael Dell blijft aan het hoofd staan van Dell. Maar de oprichter van het computerbedrijf verliest flink wat populariteit onder de aandeelhouders.

De positie van Michael Dell staat sinds enige tijd ter discussie. Bij een stemming over het al dan niet aanblijven van de 45-jarige topman en de raad van bestuur heeft een kwart van de aandeelhouders zich onthouden.

Voor het bedrijf heeft de stemming niet meteen gevolgen, maar het is wel een psychologische opdoffer. Volgens Channel Register wordt er normaal voor de topman gestemd, of helemaal niet.

Creatief boekhouden
Dell moest de stemming organiseren na kritiek op de topman. Die heeft de afgelopen jaren gebruikgemaakt van creatieve boekhoudtechnieken die illegaal zijn voor beursgenoteerde bedrijven. De vakbonden hadden al opgeroepen om tegen te stemmen.

In totaal moest er gestemd worden over elf leden van de raad van bestuur. Ze zijn allemaal met een meerderheid aanvaard.