Adobe heeft een degelijk kwartaal achter de rug. Het bedrijf verwacht in 2010 en ook nog in 2011 een stevige verkoop van de nieuwe Creative Suite 5. Het tweede fiscale kwartaal heeft Adobe 148,6 miljoen dollar winst opgeleverd bij een omzet van 943 miljoen dollar. Daarmee overtreft het bedrijf de verwachtingen van de analisten op […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Adobe heeft een degelijk kwartaal achter de rug. Het bedrijf verwacht in 2010 en ook nog in 2011 een stevige verkoop van de nieuwe Creative Suite 5.

Het tweede fiscale kwartaal heeft Adobe 148,6 miljoen dollar winst opgeleverd bij een omzet van 943 miljoen dollar. Daarmee overtreft het bedrijf de verwachtingen van de analisten op Wall Street.

Succes CS5
Shantanu Narayen, de topman van Adobe, wijst het succes in een persmededeling toe aan de goede lancering van Creative Suite 5. Een bewering die wel eens kan kloppen, aangezien Adobe dit jaar veel meer inkomsten uit zijn producten haalde dan vorig jaar: 795,3 miljoen dollar in een kwartaal tegen 648 miljoen vorig jaar.

Later in een telefonische persconferentie verduidelijkte Narayen zijn verklaring aan het Amerikaanse ZDNet. “De verkoop van CS5 is vooral sterk in het begin van zijn levenscyclus. De adoptie van CS5 moet sterk blijven tot het einde van dit jaar en een stuk in het volgende jaar.”

Volgens de topman moet Adobe vijf miljard dollar omzet hebben in 2012. Dat is een flink stuk meer dan de 3,7 miljard die voor dit jaar voorzien wordt.

En wat de ruzie met Apple over Flash betreft… Die heeft volgens Narayen geen enkele invloed gehad op de verkoop van Adobe.