Nieuws

Eurokoers mogelijk probleem voor IT-bedrijven

De Europese economische situatie baart Silicon Valley zorgen. Omdat de dollar duurder wordt, kost ook Amerikaanse technologie veel meer.

Nu het voor Europeanen duurder wordt om dollars te kopen, gaan de producten uit de Verenigde Staten ook meer kosten. En dat kan volgens de Amerikaanse krant The San Jose Mercury uit Silicon Valley wel eens pijn doen voor de technologiebedrijven.

Europa is immers goed voor 15 procent van de verkoop van Intel, 21 procent van alle verkochte Cisco-producten en 26 procent van de verkoop van Apple. Toch is er niet al te veel paniek. De bedrijven hebben goede verkoopcijfers en hun verwachtingen zijn ook optimistisch.

Terug naar normaal
Toen de euro de afgelopen jaren een hoge vlucht nam, zag je de vreugde bij Amerikaanse technologiebedrijven toenemen. De verkoop in Europa bracht meer geld in het laatje door de meevallende wisselkoersen. Geen enkel bedrijf heeft de beslissing genomen om de Europese prijzen te verlagen.

Analisten zeggen dat de euro overgewaardeerd was en nu naar een normaal niveau terugvalt. De daling van de euro zal een impact op de verkoop hebben, maar voorlopig is het niets om je druk over te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business